(Redaktørens merknad: Nedenfor er et utdrag fra det nyeste Sports Litigation Alert, som inneholder fem saksoppsummeringer og åtte til ti artikler i hver utgave. Alert gir også abonnenter det mest uttømmende søkbare arkivet av sportslovsmateriell i landet.)

Av John E. Tyrrell og Matthew S. Cioeta, av Ricci Tyrrell Johnson & Gray

I april 2018 deltok saksøker/appellant Monica Mayes på sønnens kollegiale baseballkamp mellom å dra til Marymount University (som barnet hennes slo) og La Sierra University, da hun ble truffet i ansiktet av en stygg ball. Mayes v. La Sierra University, nr. E076374 (Cal.App.4. 7. januar 2022). Mayes satt i et gresskledd område bak den tredje basen dugout da hun ble truffet. Id. kl. Id.

Mayes fremmet fire påstander i hennes klage påstand om at La Sierra var uaktsom med å opprettholde lokalene på baseballfeltet: (1) La Sierra klarte ikke å tilby beskyttelse av noe slag over dets graver; (2) Universitetet klarte ikke å advare tilskuere om mangelen på beskyttelse; (3) La Sierra klarte ikke å tilby et tilstrekkelig antall beskyttede seter for tilskuere; og (4) skolen klarte ikke å utøve riktig publikumskontroll. Id.

På anke vurderte California appelldomstol om rettsretten feilaktig ga La Sierras forslag til kortfattet dom da den mente at Mayes ‘uaktsomhetskrav ble sperret av den primære antagelsen om risikotoktrin. Id. Til støtte for bevegelsen ga La Sierra følgende fakta: Universitetet solgte ikke billetter eller belastet opptak til spillet, og de dikterte ikke hvor tilskuere der de kunne eller ikke kunne sitte på spill. Id. Klokka 5. Mayes hadde tidligere deltatt på over 300 av sønnene sine baseballkamp og var kjent med det faktum at baseballs ofte fløy inn i tilskuerområder. Id. Fordi 2009, hadde det ikke vært rapportert tilskuerskader forårsaket av baseballs som ble truffet ut av spillefeltet på La Sierra. Id.

I tillegg hevdet La Sierra at den ga bærbare blekere for sitteplasser, som sto bak hjemmeplaten og en beskyttende backstop og tilgjengelig for enhver tilskuer. Id. La Sierra ba ikke noen av tilskuerne i torva langs baselinjene om å ta ned teltene eller paraplyene, og ba heller det om tilskuere om å sitte bak backstop. Id. Universitetet ville bare hjelpe med publikumskontroll hvis spillets dommer ba om det. Id. Videre var det ikke noe krav for et medlem av California Pacific Conference eller en National Association of Chelsea FC Skjorter Intercollegiate Athletics (NAIA) institusjon for å sette beskyttende netting over dugouts. Id.

Som svar som ble tilbudt Mayes, mens det var blekere bak bakstoppen på hjemmeplaten, var det bare ett sete tilgjengelig, og “blekerne var på et kupert, steinete og skittdekket område. Skittet blåste rundt og gjorde det ‘potensielt farlig’ å sitte i det området. ” Id. kl. Id. på 6-7. Det var ingen utsatte tegn som anbefalte publikum at de hadde muligheten Uruguays herrelandslag i fotball Skjorter til å be La Sierras atletiske direktør eller oppmann om å kontrollere mengden. Id. klokken 6.

Mayes hadde vært på hundrevis av sønnenes baseballkamp de foregående 15 årene, og var ikke bekymret for hennes sikkerhet fordi hun antok at La Sierra hadde beskyttende netting over gravene som alle andre felt hun hadde vært. Id. Klokka 7. Hun hadde aldri sett en tilskuer Manchester City Skjorter slått i ansiktet av en ball. Id.

Mayes ga ekspertuttalelse vitnesbyrd fra en ballpark sikkerhets- og ledelsesekspert.

Dele denne:
Facebook
Twitter
E -post

Leave a Reply

Your email address will not be published.