Du forstår sannsynligvis allerede så godt mye natrium ikke er bra for deg. Men forsto du at selv om du aldri tilsetter salt i maten, spiser du sannsynligvis så godt mye? Mange amerikanere spiser 50 prosent mye mer enn de foreslåtte 2300 milligram natrium (eller 1 ts salt) om dagen, i tillegg til at mange ikke er bevisste at de overdriver det. Dessverre, når det angår Salt, kan du ikke stole på smaksløpene dine – jo mye mer du spiser, jo mye mer tåler du smaken. I tillegg til at salt tilsettes mat for mye mer Aston Villa FC Skjorter enn bare saltighet: det er et konserveringsmiddel, men det forbedrer også farge, tekstur og smak.

“Det er ingen enkel oppgave for forbrukerne å ta inn den foreslåtte mengden natrium i diettene sine,” uttaler Susan Mayne, doktorgrad, direktør for FDAs Center for Food Security samt brukt ernæring. ”Folk vil alltid ha muligheten til å tilsette salt i maten. Det de ikke har nå er muligheten til å ta det ut. ” Det er derfor det er så viktig å oppdage nøyaktig hvordan de skal område de salteste lovbryterne.

Den salteste maten i USAs kosthold

Mer enn 75 prosent av natriumet i den typiske amerikanske kostholdsplanen kommer fra pakket samt tilberedt mat. Imidlertid er det håp om at mønsteret vil reversere: maten så vel som medisineradministrasjon (FDA) har nylig utarbeidet nye retningslinjer, og krever at virksomhet samt restauranter frivillig kutter ned salt. I mellomtiden krever du å forstå hva du spiser.

De verste lovbryterne er “blandede retter”, som burgere, smørbrød, kjøtt chilis samt gryteretter, samt pizza, som inkluderer flere ingredienser, som brød, kjølige kutt, så vel som ost – alt høyt i salt, så de Natrium legger seg raskt! Ta en titt på kildene til natrium i en typisk burger så vel som pommes frites:

Det er 70 prosent av hverdagens natriumbehov i ett måltid! Absolutt ikke ideell. Selv en tilsynelatende “sunnere” skinke-og-ostesandwich tipser skalaene på 2240 milligram natrium-hele dagens grense.

12 sneaky saltkilder

Savive måltider er ikke den eneste maten du krever å se på. Salt forsterker sødmen, og det er grunnen til at du også oppdager det i sukkerholdig mat. Inspiser det sjokkerende natriummaterialet til disse typiske varene:

Fire tommers (10 cm) fullkornspannekaker = 800 mg

1 kopp (8 fl oz/240 ml) Vegetabilsk TSG 1899 Hoffenheim Skjorter juice = 640 mg

1 kopp (8 oz/226 g) Cottage Cheese = 696 mg

1 ekstra Big Blueberry Muffin Uruguays herrelandslag i fotball Skjorter = 564 mg

En 20 tommers (20 cm) mel tortilla = 458 mg

2 skiver cheddarost = 366 mg

1 pose (6 oz/172 g) kirsebærsmaket godteri = 360 mg

2 skiver sandwichbrød = 274 mg

2 ss lite balsamico vinaigrette = 310 mg

1 kopp (1 oz/28 g) Cornflakes = 240 mg

1 servering varm kakao -blanding = 170 mg

1 ss ketchup = 160 mg

Flere tips

Akkurat som det er praktisk talt umulig å fullstendig kutte mettet fett eller sukker fra kostholdet ditt, er det urealistisk å forsøke å forhindre natrium helt. Tallrike sunne matvarer inkluderer naturlig nok det: Melk har 110 milligram per kopp, i tillegg til at egg har 140 milligram hver. Imidlertid kan du ende opp med å bli mye mer saltkyndig. Akkurat her er noen få metoder for å redusere natrium fra kostholdet ditt betydelig.

Begrens ultrabehandlede matvarer: falske matvarer, pumpet full av ikke bare salt, men på samme måte sukker, usunt fett, konserveringsmidler, så vel som syntetiske farger så vel som smaker, skader helsen din. Velg ekte mat i stedet!

Sjekk matetiketter: En mat med lite natrium er noe mindre enn 140 milligram per porsjon, eller 5 prosent eller mindre av den foreslåtte hverdagsverdien.

Hold delstørrelser små: Hvis du når du til mat med høyt natrium, som pickles, ost eller oliven, kan du bo med litt mengde.

Sammenlign merker: Lignende matvarer kan ofte ha ekstremt forskjellige nivåer av natrium. Velg den med det laveste beløpet.

Lag mye flere måltider hjemme: Hvis du begrenser bearbeidede matvarer i tillegg til å tilberede dine egne dressinger så vel som sauser, etterlater det litt plass for å tilsette en smule salt til matlagingen.

Eksperimenter med andre smaker: Urter så vel som krydder kan legge til ekstra oomph til måltidene dine, samt inkludere sykdomsbekjempende antioksidanter, for å starte opp!

Balansere de ugunstige virkningene av natrium: å spise mat rik på kalium, som fersk frukt, grønnsaker, meieri med lite fett, så vel som belgfrukter, kan hjelpe til med å skylle overflødig natrium fra kroppen din.

Denne informasjonen er bare for akademiske funksjoner, så vel som ikke er ment som en erstatning for medisinsk diagnose eller behandling. Du burde ikke bruke denne informasjonen for å diagnostisere eller behandle et helse- og velværeproblem eller tilstand. Inspiser alltid med legen din før du endrer kostholdet ditt, endrer søvnvanene dine, tar kosttilskudd eller starter en ny fysisk kondisjonsrutine.

Tracy Morris

Tracy Morris er Fitbits ledende ernæringsfysiolog. Med en mastergrad i ernæring så vel som kosthold fra Sør -Afrika, er hun likISE en australsk sertifisert praktiserende kostholdsekspert, samt et verdensomspennende medlem av Academy of Nutrition samt kosthold i USA. I løpet av de siste 20 årene var Tracy bosatt i fem forskjellige land, og inspirerte mennesker over hele kloden til å være sunne. Hun bor for tiden i Sunny Sydney, Australia, hvor hun hjelper Fitbit -fans over hele kloden på nettet deres fineste liv. Når hun ikke jobber, løper etter sine tre små barn, eller øver Pilates, kan hun bli oppdaget å nippe til Pinot Noir med mannen hennes som ser på solen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.